Priznanje Aerodromu "Nikola Tesla"

Bez autora
Jan 24 2011

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Tomica Milosavljević uručio je danas generalnom direktoru Aerodroma “Nikola Tesla“ Velimiru Radosavljeviću priznanje za izuzetan doprinos u zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.Aerodrom “Nikola Tesla” i direktor Radosavljević, kao i svi zaposleni, najzaslužniji jer su stvorili radnu sredinu bez duvanskog dima, uspeli da je održe i na taj način doprinesu zaštiti zdravlja građana Srbije i ostalih putnika i prolaznika.

Priznanje Aerodromu "Nikola Tesla"Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Tomica Milosavljević uručio je danas generalnom direktoru Aerodroma “Nikola Tesla“ Velimiru Radosavljeviću priznanje za izuzetan doprinos u zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.

Aerodrom “Nikola Tesla” i direktor Radosavljević, kao i svi zaposleni, najzaslužniji jer su stvorili radnu sredinu bez duvanskog dima, uspeli da je održe i na taj način doprinesu zaštiti zdravlja građana Srbije i ostalih putnika i prolaznika.

Aerodrom “Nikola Tesla” je, nakon Skupštine Srbije, drugi dobitnik ovog priznanja jer zabranu pušenja sprovodi u potpunosti.

Dan borbe protiv duvanskog dima je 31. januar, a da resorno ministarstvo, zajedno sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr. Milan Jovanović Batut”, Kancelarijom za prevenciju pušenja i Komisijom za prevenciju upotrebe duvana, nastoji da istakne pojedince i institucije koji su doprineli aktivnostima u zaštiti stanovništva od štetnih efekata duvanskog dima.

Aerodromi su mesta na kojima kako u Evropi, tako i u svetu nema pušenja, a Aerodrom “Nikola Tesla” je ovu praksu počeo da primenjuje još prošle godine, tako da je postao zona bez duvanskog dima i pre stupanja na snagu ovog zakona. Duvanski dim nije dozvoljen u aerodromskoj zgradi, poslovnim prostorijama, kao ni u ugostiteljskim objektima i na platformama, gde je zabrana važila i ranije.

Cilj zakona o zabrani pušenja je sistemsko uređenje zaštite stanovništva od izlaganja duvanskom dimu u skladu sa naučnim dokazima, stvaranje uslova za zdravu radnu sredinu bez duvanskog dima i postizanje pozitivnih efekata po zdravlje stanovništva.

Obaveza svih nas je da poštujemo i sprovodimo zakon i omogućimo svima koji ne puše da ne budu protiv svoje volje izloženi duvanskom dimu.

Ministarstvo zdravlja će nastaviti da dodeljuje priznanja za doprinos u zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu kako bi se promovisalo poštovanje zakona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik